toppbildeTOPPTUR I SUNNMØRSALPENE 2008
- en liten reisebeskrivelse

Første kull toppdamer på vei mot Slogen!

Fra venstre Siri, Ellen og Astrid (foto: Øyvind)   På vei mot Slogen (foto: Ellen)

Tre spente damer ankom Villa Norang torsdags ettermiddag. Hvordan ville dette gå, hva ville de tre nærmeste dagene bringe? Hotellet i seg selv er en opplevelse og kan sterkt anbefales om man er på disse trakter. Rommene er historisk innredet og maten utrolig velsmakende. Det siste er viktig, en holder ikke lenge i fjellet på tom mage.

Villa Norang
(foto: Bjørg Aaberg)
  Villa Norang
(foto: Bjørg Aaberg)

Planen var Slogen på fredag, Jakta på lørdag og et ”på sparket” fjell på søndag.

Fredagen opprant med fint vær og god temperatur. Det er bratt til Slogen, du går rett i en oppstigning på rundt 1500 meter. Det er da en oppdager at muskler er ferskvare og det er lurt å ha trent bena i bratte bakker i forkant, ellers kan turen bli litt vel strabasiøs. Det ble den for noen av oss, men godt trente Astrid gikk rakt til topps alle dager. Utrolig sprek den damen!

Men opp i luftig lag, det kom vi alle. Vi klatret og kløv og taklet den ene høydeutfordringen etter den andre.  Øyvind var utrolig tålmodig og var en flott støtte underveis.

For oss var knyttet det seg stor spenning til nedstigningen. Å komme opp fjellet er en ting, å gå ned noe helt annet.  Stor var gleden derfor at kriblingen i beina, kvalmen og redselen uteble. Når en ser bort fra stive og vonde ben gikk det som en drøm.  En utrolig deilig følelse å sitte i hotellets utendørs hot-tub og føle seg som en vinner!

Lørdagen var det tykk tåke som møtte oss. Ingen Jakta, og Villa Norangs eget fjell,  Blæja

(1429 m.o.h.) ble derfor valgt.

Dårlige ben gjorde at kun Astrid og Øyvind kom helt til topps, vi andre ga oss noen høydemeter før toppen. Men turen opp var likevel utrolig fin i duskregnet.

Sikten var  heller dårlig, men Astrid fikk sin andre topp på CVn. Loddrett ned på den ene siden gjorde turen luftig nok.

Kondisjon er, som sagt tidligere, en ferskvare og etter en grundig vurdering kastet Ellen og Siri inn håndkle på søndagsmorgen og valgte tidlig retur til Ålesund. Astrid og Øyvind derimot lot seg ikke stoppe, og rakk en rask tur til nok en topp (Åsenakken 849 m.o.h.) før de bega seg på hjemtur.

Kan så høydeangst kureres eller i hvert fall mestres? Vi sier ubetinget JA. Jeg er i hvert fall sulten på neste topptur, men da skal kondisen være på topp også.

Konklusjon: Dette var utrolig flott og anbefales !

Topphilsen fra Ellen og Siri


Til toppen


Tilbake til hovedsiden